Dutch Housing Company ontwikkelt 39 woningen

31 oktober 2018

Den Haag – Dutch Housing Company en Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) tekenen overeenkomst voor 39 woningen binnen het deelplan Rijnvaart te s’Gravenzande.

Overeenkomst
Dutch Housing Company en Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) hebben een overeenkomst getekend voor de realisatie van 39 woningen in het deelplan Rijnvaart. Door de ligging tussen het groen van de ecologische zone en het water van de Nieuwe Vaart ontstaat een unieke locatie. Een kleinschalig villawijkje met een mix van 2/1-kapwoningen en vrijstaande woningen op ruime kavels. Mulleners + Mulleners architecten tekent voor het ontwerp van de woningen met een aansprekende karakteristieke kappenarchitectuur die mooi tussen het groen en het water in de omgeving past.

Rijnvaart
Rijnvaart maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Waelpark en is na Dijckerwaal en Vlindertuin het derde deelplan dat in ontwikkeling gaat. Het plan biedt ruimte aan zo'n 300 woningen met een groene en waterrijke zone door de woonwijk. Deze groene, ecologische zone is rijk aan water en natuur en is straks de verbindende factor tussen de diverse buurten waarin een grote diversiteit aan architectuur én woningaanbod te vinden is. 

Rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen, maar ook appartementen in zowel koop als sociale huur vormen straks het nieuwe woongebied Rijnvaart.

Duurzaam woongebied
Een ecologische zone doorkruist straks het gebied Rijnvaart waardoor een groene omgeving ontstaat die diverse dier- en plantsoorten herbergt. Daarnaast is Rijnvaart het eerste deelgebied waar aardgasvrij gebouwd gaat worden.  

Aardgasvrij
De woningen in het project Aan de Nieuwe Vaart zijn state of the art en uiteraard aardgasvrij.  Een villa kopen in dit project is vooruitlopen op de ontwikkelingen in de woningmarkt. De woningen worden namelijk ‘all electric’ en dus zonder gasaansluiting opgeleverd en wekken middels zonnepanelen hun eigen energie op.

Meer weten over Aan de Nieuwe Vaart? 
Meer informatie is te vinden op www.AanDeNieuweVaart.nl waar ook belangstellenden zich kunnen inschrijven. 

Nieuws

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf vrijblijvend op de hoogte

Meld je nu aan

Meedoen met participatie spelen Rijnvaart?

Schrijf je hier in!