Rijnvaartweg werkzaamheden

9 januari 2023

AFSLUITING RIJNVAARTWEG

Van maandag 23 januari 2023 tot en met vrijdag 30 juni 2023 werken wij aan de Rijnvaartweg in ’s-Gravenzande. De Rijnvaartweg is in deze periode voor doorgaand rijverkeer afgesloten. Fietsverkeer maakt (deels) wel gebruik van de Rijnvaartweg.

Gebied

De Rijnvaartweg is gedurende deze periode voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. De Rijnvaartweg is afgesloten vanaf de kruising met de Nachtegaallaan tot en met de bocht bij de Verlengde Poelkade, richting Poelkade / Baakwoning.

Gemotoriseerd verkeer richting ’s-Gravenzande dient rekening te houden met een omleiding.

Data

FASE I (start werkzaamheden) 23 januari 2023 - 14 april 2023
FASE I (Afsluiting kruising Nachtegaallaan) 6 februari – 17 februari 2023
FASE II 14 april 2023 - 17 mei 2023
FASE III 18 mei 2023 - 21 mei 2023  
FASE IV (laatste fase) 22 mei 2023 - 30 juni 2023
Heropening Rijnvaartweg - 1 juli 2023 (schatting)

Fietsverkeer

Tijdens fase I wordt als eerste het nieuwe fietspad aangelegd. Fietsverkeer richting ’s-Gravenzande maakt in fase I gebruik van de rijbaan op de Rijnvaartweg. Fietsverkeer richting Naaldwijk wordt tijdens fase I tijdelijk omgeleid via de Fluwijn naar de Poelkade.

Van 23 januari 2023 - 14-april-2023 is de Nieuwe Vaart ook afgesloten voor fietsverkeer. Fietsverkeer vanuit de woonwijk Rijnvaart gaat via de Fluwijn naar de Rijnvaartweg richting 's-Gravenzande of via de fietsbrug aan de Nieuwe Vaart via de Karekiet en de Koninging Julianaweg.

Tijdens de afsluiting van de Nachtegaallaan van 6 februari t/m 17 februari is de kruising wel open voor voetgangers. Fietsers kunnen afstappen en over het voetpad.

Vanaf fase II maakt men gebruik van het nieuwe fietspad.

Bebording

Tijdens de werkzaamheden informeren wij u door middel van bebording. Ook via www.bereikbaarwestland.nl en deze pagina houden wij u op de hoogte van de voortgang.

Werken aan een veilige ontsluiting

Door de ontwikkeling van de nieuwe woonwijken Waelplas en Rijnvaart wordt het drukker op de weg en neemt de verkeersveiligheid voor afslaand verkeer af. Daarom brengen wij een middenberm aan, verbreden wij het fietspad en komt er een apart voetpad.

Eventuele hinder tijdens de werkzaamheden is niet te voorkomen. Door gefaseerd te werken proberen wij de overlast tot een minimum te beperken.

Fasering in detail (klik op de afbeelding)
Omleiding (kijk voor meer informatie op www.bereikbaarwestland.nl )

 

Omleiding fietsverkeer vanuit de woonwijk Rijnvaart richting 's-Gravenzande

 

 

Nieuws

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf vrijblijvend op de hoogte

Meld je nu aan

Meedoen met participatie spelen Rijnvaart?

Schrijf je hier in!