Weboma, in samenwerking met Vastgoedprofs, ontwikkelt 42 woningen en appartementen

31 oktober 2018

Naaldwijk – Weboma, in samenwerking met Vastgoedprofs en Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) tekenen overeenkomst voor 42 woningen en appartementen binnen het deelplan Graaf van Zande in Rijnvaart te s’-Gravenzande.

Overeenkomst
Weboma bouwt opnieuw aan geluk. Nu in nauwe samenwerking met Vastgoedprofs en ONW (Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland) ontwikkelen zij Graaf van Zande met 42 woningen en appartementen in Rijnvaart te ’s-Gravenzande. 
Graaf van Zande onderscheidt zich door een opvallende signatuur en de carrévorm van het project. Daardoor ontstaat een prettige, beschutte woonomgeving, ideaal voor gezinnen met kinderen maar ook voor senioren. Enerzijds is er de gezelligheid en de bescherming van het buurtleven anderzijds is er zeker ook de landelijke rust. Vandaar dat ‘hoffelijk wonen’ een hele goede typering is van het nieuwe woonproject de Graaf van Zande. Dit bijzondere woongebied is gelegen nabij de Rijnvaartweg en wordt aan twee zijden ontsloten door water en groen.

Rijnvaart
Rijnvaart maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Waelpark en is na Dijckerwaal en Vlindertuin het derde deelplan dat in ontwikkeling gaat. Het plan biedt ruimte aan zo'n 300 woningen met een groene en waterrijke zone door de woonwijk. Deze groene, ecologische zone is rijk aan water en natuur en is straks de verbindende factor tussen de diverse buurten waarin een grote diversiteit aan architectuur én woningaanbod te vinden is. 

Rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen, maar ook appartementen in zowel koop als sociale huur vormen straks het nieuwe woongebied Rijnvaart.

Duurzaam woongebied
Een ecologische zone doorkruist straks het gebied Rijnvaart waardoor een groene omgeving ontstaat die diverse dier- en plantsoorten herbergt. Daarnaast is Rijnvaart het eerste deelgebied waar aardgasvrij gebouwd gaat worden. 

Aardgasvrij
Rijnvaart is het eerste deelgebied dat volledig aardgasvrij gerealiseerd wordt. De woningen van dit project worden aangesloten op het warmtenet van HVC. De toepassing van aardwarmte levert een aanzienlijke bijdrage aan de transitie naar een Nederland, waarin we het gebruik van aardgas steeds meer afbouwen. Het aansluiten van Rijnvaart op het warmtenet van HVC betekent een forse verduurzaming. De duurzame warmte wordt lokaal gewonnen. Heet water wordt opgepompt uit diepere grondlagen. Dit gebeurt zo'n 2 tot 3 kilometer onder de grond. Na gebruik komt het afgekoelde water weer terug de aarde in zodat deze weer kan worden verwarmd. Een gesloten cirkel dus die gebruik maakt van een natuurlijke bron: aardwarmte.

Meer weten over Graaf van Zande? 
Meer informatie is te vinden op www.graafvanzande.nl waar belangstellenden zich kunnen inschrijven.

Nieuws

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf vrijblijvend op de hoogte

Meld je nu aan

Meedoen met participatie spelen Rijnvaart?

Schrijf je hier in!